Savaria Történelmi Karnevál

Szombathely városában, augusztus hónapban tógába és tunikába öltözött férfiakkal, nőkkel, gyermekekkel találkozhat, sőt néhány napig az is természetes az egykori Savariában, hogy a cukrászdákban, sörözőkben, üzletekben, "római" pincérek, ügyintézők szolgálják ki a betérőt. Augusztus utolsó napjai ugyanis a Savaria Történelmi Karneválé a vasi megyeszékhelyen.


A rendezvény története  a '60-as évekre nyúlik vissza: a nagy népünnepélynek számító Savaria Karnevált  először 1961-ben tartották meg, s éveken át brigádok, iskolák, közösségek öltöztek be a különböző történelmi korok ruháiba, s mutattak be egy felvonulás közepette életképeket.


A millennium évében, 30 év múltán, úgy döntöttek a város vezetői és néhány lelkes szakember, hogy újra megrendezik a Savaria Történelmi Karnevált, amelynek tematikája most már évről évre változik, és mindig egy-egy jeles szombathelyi személyiséghez, eseményhez vagy valamilyen fontos helyi momentumhoz kapcsolódik. Ez elsősorban a népszerű Karneválszínház darabjaiban jelenik meg.Kámoni Arborétum

A Gyöngyös -patak partján fekvő 27 hektáros botanikus kertben a mérsékelt és hideg égöv fa- és cserjefajai láthatók.
Több mint 20 000 új növényével egész évben élmény!
Májustól szeptemberig virágözön a magnóliák, rhododendronok, bazsarózsák, hortenziák, tengerén. Ősszel színográfia, termésparádé. Télen törpe és óriás örökzöld szépségek.
Az új Dendrománia Látogatóközpontban kávézó és ajándékbolt, számos program és kiállítás vár kicsiket és nagyokat.

Nyitva tartás:
április 1. - október 31.: 9.00 - 19.00
november 1. - március 31.: 9.00 - 17.00
Új bejárat: 9700 Szombately, Szt. Imre Herceg utca 84/b.
Tel.: +36 94 500-131
www.kamoniarboretum.eu

Lamantin Jazz Fesztivál

Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor Read More…

Szombathelyi Képtár

Az 1985-ben megnyílt Szombathelyi Képtár országos gyűjtőkörű múzeum, évente 15-20 időszaki kiállítást rendez.

Bad Blumau

A létesítmény középpontjában az egyedülálló, 2.724 nm vízfelülettel rendelkező termál- és nemzetközi szauna-tér áll. A kellemesen meleg bel- és kültéri termálmedencék két teljesen különböző forrásból táplálkoznak. A Vulkania, azaz a zöld lagúna és a Melchior, vagyis a kék lagúna feledtetik a mindennapokra jellemző idegeskedést és stresszt.

A művész Friedensreich Hundertwasser, eme különlegesen szép és a természettel összhangban álló első és egyetlen példány megalkotója sajátos módon bűvöli el az embereket. A növényekkel benőtt tető alatt tarka színekkel, változatos formákkal, elmosódott vonalakkal egyesül az aktivitás és a pihentető kikapcsolódás.

http://www.bad-blumau.com
RTHome Vendégház Szombathely